bloggers

Who's got talent?

Written by Cihan Kilic // Posted in BLOG

Tv-programma's zoals The Voice of Holland, So You Think You Can Dance, Bla Bla's Got Talent etc. zijn voortaan moeilijk weg te denken van de beeldbuis. Ik denk dat we vooral kijken om het contrast tussen buitengewoon goed en erbarmelijk slecht te kunnen zien. Vervolgens aanschouwen we in ontzag hoe iemand een populair liedje anders maar toch mooi kan laten klinken met zijn/haar stem, intonatie en stijl... of we lachen om een of andere dorpsgek die denkt dat ie kan zingen/dansen, zodat we daar de volgende dag op school/werk over kunnen praten.

Hashtags zoals #tvoh #sytycd vliegen voorbij op mijn Twitter timeline en worden landelijk trending topics als die shit op TV is. Ik kijk het zelf niet, maar ik kijk ook bijna geen TV. Ik ben soort van een early adopter van de trend 'delayed viewing'. Ik bekijk de leuke stukjes, afleveringen etc. van TV programma's op internet, nadat ik lees of hoor dat het de tijd en moeite waard is. Dit soort programma's vind ik echter niet mijn tijd waard. Toen het Tv-talentenjacht concept populair was geworden (Idols, 2002) keek ik het niet en nu ook niet. Ook heb ik nooit Big Brother, De Bus, De Gouden Kooi etc. gekeken. Vroeger keek ik TV vooral voor tekenfilms, films en héél soms van die show's/programma's, maar sinds ik breedband internet heb zijn die aandelen ook gekelderd. #omgwtfbbq

whosgottalent1That bitch be plummeting

"Als het shit is, waarom kijken zoveel mensen het dan?"

Dat soort programma's worden sowieso veel bekeken, no doubt about it. Niet alleen vanwege het vermakelijke aspect zoals ik eerder heb beschreven, maar ook omdat veel mensen zich kunnen inleven in wat ze zien en zelf ook een droom hebben. Een droom om ooit beroemd te worden en op TV te komen. "Als dat oude vrouwtje met haar scheve tanden zo beroemd en rijk kan worden, dan kan ik dat toch ook"? "Kijk dat kleine ratje, hij danst als een malle... dat moet ik ook kunnen." Op TV lijkt het een makkelijke manier om een beroemd zangeres of danser te worden. Eeuwige roem en oneindig veel geld? Het ligt binnen handbereik. Enige wat je moet doen is door de audities heen komen. En als je het de eerste keer niet haalt, dan ga je een jaar diehard aan jezelf werken en probeer je het volgend jaar weer. Er zijn ook meerdere programma's; meer programma's = meer kansen.

Nu heb ik zelf een idee voor een Tv-talentenjacht programma. Nee, het is geen 'So you think you have the voice talent factor and moves of a wannabe idol in da hood on ice X'.

Niets met dans of zang. Ik dacht er aan om voetbal met een talentenjacht te combineren en dat op TV uit te zenden. En dan natuurlijk flink cashen.

whosgottalent2Fuck yeah, lioncash!

Behold!

Working title: Voetbal + idols

Een afvalrace met potentiële stervoetballertjes over heel Nederland die het 'ver willen schoppen' (pun intended) in de voetbalwereld.

Het is een soort talentenjacht met afvalrondes. Eerst een casting. De beste, grappigste, raarste mensen gaan door naar de volgende ronde. De volgende ronde wordt uitgezonden op TV. Daar filtert men nog meer uit.

De ronde daarop creëren we een band met de kijker en de deelnemers. We kijken naar persoonlijke verhalen, thuissituatie etc. Deze ronde beginnen de oefenwedstrijden met elkaar. Weer een aantal mensen vallen af.

In de volgende ronde beginnen de echte play-off's etc. Uiteindelijk houdt men een Dreamteam over van 11 spelers die een contract krijgen bij een prof of semi-profclub.

Jury bestaat uit bekende Nederlandse namen in de voetbal wereld, jong en oud. Elke keer is er ook een profscout bij. Er wordt uitgelegd waar er naar gekeken wordt en hoe een scout nou eigenlijk te werk gaat (want dat wil ik ook wel eens weten). De jury heeft 1 lid die niet vast staat. Elke keer is dit weer een andere voetballer.

Doelgroep deelnemers: van 15 tot 21 jaar.
Doelgroep kijkers: van 5 tot 80 jaar.
Thuis stemmen via SMS of internet* (met verplichte inschrijving)

Nou, wat vindt men er van? Reacties en suggesties voor een naam en/of tagline zijn welkom.

whosgottalent3YYY?! 

Cihan Kilic

Cihan Kilic

"Ik zie dingen en denk waarom? Ik droom dingen en denk waarom niet?"

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio