bloggers

We gaan er allemaal aan?

Written by Teun van den Heuvel // Posted in BLOG // Tags Doomsday Party hardy The end of the world

We gaan er allemaal aan?

We gaan er allemaal aan. Tenminste, als we de Maya's mogen geloven. Op 21 december vergaat de wereld volgens die fantasierijke tempelbouwerts. Maar hoe zit dat nou? Kunnen we onze zuurverdiende spaarcenten spenderen aan prostituees op de dag des oordeels of zitten we dan met een vervelende soa die ook na 21 december nog blijft plakken? En wat gaat er überhaupt gebeuren?!

Die Maya's. Vernuftig volkje. Bietje kalenders maken en er dan mee ophouden. Met als resultaat: hele bevolkingsgroepen in rep en roer, want die pre-Mexicanen konden als een soort Nostradamus gezien worden. Ofzo. En hun kalender, naar het schijnt nauwkeuriger dan de transformatiecyclus van een weerwolf, geeft 21 december als laatste dag aan. Hel en verdoemenis, we gaan er allemaal aan. En dus kunnen we maar beter nog tenminste één keertje heel hard uit onze spreekwoordelijke plaat gaan, op Doomsday: party like there's no tomorrow!
Maar wat gaat er nou precies gebeuren de 21e? Zo vlak voor kerst? Er zijn diverse groeperingen die er bepaalde theorieën op nahouden. Sommige experts hebben het over 'draaiende polen': de magnetische polen van de aarde draaien om, met tsunami's en andere ellende als gevolg. Één van die experts is Karen Damen. Zij heeft een week voor het einde een weekje vrij genomen van haar werk. Voor als het gebeurt. Je zou denken 'gelukkig heeft zo'n aluminiumhoedje als die Karen Damen geen invloed op wie dan ook', maar als een derde deel van K3 weet ze toch een hele fucking generatie te bereiken met haar roodharige kwats. Ik vind gewoon dat ze van de crystal meth af moet blijven (en dat ze Gertje weer moet doen). De enige polen die gaan draaien zijn de Polen die vlak voor sluitingstijd de AH XL nog even binnen komen vallen en dan voor het bierschap in dubio zijn. Euroshopper halve liters of toch een flesje spiritus...? Keuzes, keuzes...
Mocht het zo zijn dat op 21 december een meteoriet ter grootte van de Atlantische Oceaan richting de aarde suist, dan lijkt me de oplossing duidelijk. Dan wordt het tijd dat Bruce Willis weer op zelfmoordmissie gestuurd wordt. We zullen allemaal een traantje laten om zijn dappere opoffering, zoals we dat ook deden bij de film Armageddon, en 21 december wordt voortaan Bruce Willis-dag. "Waar een Willis, is een weg", wordt het belangrijkste lied van die feestdagen. Dagen, ja, want het is niet zomaar iets dat je de Apocalyps 'even' overleeft. Dus een dag of 3/4 moet kunnen. Dat sluit dan weer mooi aan op kerst en zodoende is december straks écht het weekend van de jaarkalender. Ik kijk er naar uit. Als Bruce opschiet kan hij mooi nog een opvolger aanwijzen voor Die Hard 5. Tabee ouwe makker, bedankt voor een hoop lijpe films. En een cameo in Friends.

doomsday-teun1

Er zijn ook mensen die beweren dat er niet zozeer een ramp gebeurt, maar dat 21 december gewoon de dag des oordeels is. De voltallige mensheid wordt op de waagschaal gezet en dat gaat sowieso geen mens overleven, of je nu richting Mekka bidt of twintig Weesgegroetjes doet. Wel kun je dan, als je goed hebt geleefd, naar de doomsday-teun2hemel. Of, als je iets minder je best hebt gedaan, brand je eeuwig in het hellevuur. Ik persoonlijk geloof meer in een second coming van Raptor Jesus, die een allesverwoestende strijd aangaat met het Flying Spaghetti Monster. Natuurlijk overleeft niemand de strijd tussen Raptor Jesus (he went extinct for our sins) en de noedelige meester. Of je nou een pastafari bent of niet.

doomsday-teun3

Als de wereld dan toch besluit te vergaan, dan hoop ik persoonlijk op een zombie-uitbraak. Maakt me niet uit hoe, maar het idee dat je tegen het einde van de wereld kunt vechten (hoe nutteloos ook) is enigszins geruststellend. Plus, een zombie-uitbraak... dat wil stiekem iedereen. Daar zitten wel een paar regels aan vast. Want je zult wel enigszins voorbereid de strijd aan moeten gaan. Of juist niet, dat heeft ook wel weer z'n charme, maar dan duurt je strijd niet al te lang. Je hebt een wapen nodig, en tenminste één liedje op een iPod of betere muziekspeler dat je op repeat kunt zetten en dat jou het beste inspireert om een oneindige stroom hersendoden te slopen. De muziek is nodig omdat je je cool moet voelen terwijl je dit doet en niet afgeleid wordt door de ellende om je heen. Helemaal lijp is het als je ook op de maat van de muziek loopt en sloopt. Het liefst luid meezingend. 'I'm walking on sunshine' is dan net wat te vrolijk naar mijn smaak bijvoorbeeld, maar is wel een fijne meezingert. Ik zou kiezen voor iets als Guano Apes – Open Your Eyes ofzo. Lekker raggen. Met een bijpassend wapen uiteraard, ik zou persoonlijk wel wat voelen voor een soort combinatie tussen een sawn-off shotgun en een katana. Of ik zet Toto – Africa op, maar dan ga ik de zombies te lijf met een bruine boterham met pindakaas. Going out in style.
Of de wereld over minder dan drie weken vergaat... ik heb er een hard hoofd in. Mocht het dan toch gebeuren, laat het dan een beetje episch worden. Dat andere levensvormen er nog eeuwen over napraten. Maar of het nu episch wordt of niet: dat feestje wordt een héél fijn voorproefje. Ik weet nog niet of ik binnen kom met een shotgun-katanacombinatie, maar ik zorg gewoon dat ik een kleffe boterham met pindakaas in m'n binnenzak meesmokkel. Dat zal ze leren. Zorg jij voor Toto – Africa, Mauro Fuerte
?

Teun van den Heuvel

Teun van den Heuvel

"Dus alles wat ik hier neerzet komt op een poster te staan?"

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio