bloggers

#TRENDINGTOPIC

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

#TRENDINGTOPIC

Ze komen en gaan soms zo snel dat je niet eens wist dat ze er waren. Trends en hypes die in gang worden gezet door een marketingmachine, Youtube of gewoon onzinnigheden die toevallig aanslaan. Het komt er eigenlijk op neer dat iets zogenaamd “tof” is en dat de hippe massa dit eens lekker na gaat lopen doen. De gehele fashion industrie drijft erop en ik vind het jammer dat voornamelijk vrouwen zichzelf in enorm lelijke outfits hijsen en toch verwaand gaan doen omdat het “in” is. Natuurlijk vind je ook meer dan genoeg hypes en trends buiten de mode en ik wil er vandaag een paar uit pikken die ik persoonlijk debiel vind. (In willekeurige volgorde).

Planking

Misschien is de volgorde iets minder willekeurig dan ik aangaf, want planking is in mijn ogen de meest achterlijke hype sinds tuinbroeken voor vrouwen. Het is een soort neutrale versie van swaffelen alleen vindt niemand het smerig. En het smerige was juist het toffe van de swaffelhype. Op de een of andere manier komen er ook voornamelijk foto’s van dames voorbij die stokstijf op een opvallend voorwerp of op een vreemde plaats liggen. Dan planken mijn bedpartners dus al jaren…

Schoeisel

Ik wilde het eigenlijk alleen over sleehakken hebben, maar toen herinnerde ik me opeens Birckenstocks en Uggs en dan vooral de mannenversie. Serieus ja? Birckenstocks? De naam alleen al. Het klinkt als een gehandicapte Pokemon en in feite is het een omhoog gevallen teenslipper. Aan Uggs hoeven geen woorden vuil gemaakt te worden en sleehakken zijn gewoon een slinkse manier voor vrouwen om er nóg een paar centimeter bij te smokkelen. Het is in feite de vrouwelijke equivalent van een sok in je broek stoppen. Vrij vertaald naar het Engels noem je sleehakken ook wel “sledheels” (eigenlijk ben ik de enige die dat doet) en met een beetje Nederlandse tongval kan je hier het hoerige wel uit halen lijkt me.

iPhone apps

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik niks tegen Apple heb, maar gewoon het hele superieure sfeertje dat er omheen hangt niet zo voel. Cool, je hebt een macbook, ik wou dat ik jou was, maar kunnen we nu verder leven? Dan die apps, er is er een voor ALLES! Dikmaken; check, een baard geven; check, een ei koken; check, lightsaber; check. Dit is vast een van de redenen dat je in de trein alleen nog maar kruinen van mensen ziet. Iedereen zit constant voorover gebogen met hun smartphone in de hand. Ik zeg niet dat iedereen maar gezellig moet kletsen met elkaar, maar van een beetje oogcontact ga je toch niet dood of is daar ook een app voor?

Motion sensor besturing

Waar het op neerkomt is dat ik game om te ontspannen en niet om te wapperen. Als ik graag zou willen zwaaien, zou ik wel hele dagen in de vertrekhal van Schiphol vertoeven. Ik vind het heel gezellig om een keer Wii tennis of bowlen te spelen, maar Mario kart speel ik lekker met nunchuck. 90% van mijn plezier is namelijk winnen en “er debiel uit zien” komt niet eens voor in mijn procentuele lijstje van plezier hebben. De Kinect maakt het helemaal mooi en zegt “you are the controller”. Maar het enige wat er gebeurt als je op mijn knopjes drukt, is dat ik gefrustreerd raak en de xbox uit zet. En de playstation move controller is gewoon een wii controller met een idee… Ik en vele andere gamers willen gewoon iets in onze handen hebben waarbij je een bepaalde vaardigheid nodig hebt om heel goed te worden en niet iets waar je mee kan winnen als je Parkinson hebt.

Zo dan, dit was slechts een kleine greep aan hypes/trends waar ik me niet zo in kan vinden. Dan heb ik het niet eens gehad over het vervrouwelijken van vampiers, akoestische gitaren in het park, vrienden die relaties hebben met een kutwijf, jumpsuits, flashmobs, libdubs, Glee en reality-shows. Sommige van bovenstaande dingen zijn misschien meer trends die ik in mijn privéleven ontdek en wat dat betreft doe ik graag een beroep op mijn dichterlijke vrijheid. Het punt is dat mensen soms vergeten na te denken en te makkelijk volgen. Soms mag je best een beetje kritisch zijn. Zie dit tekstje dan maar als een beetje steroïden voor net dat beetje extra kracht om niet direct te bezwijken onder de groepsdruk. 

- Roy

Roy van Dijk

Roy van Dijk

De naam is Roy, sinds jaar en dag al trouwe blogboy voor #CLUBIEMES en daarnaast publiceer ik ook stukken op mijn eigen -zelf verkozen- beste website ooit. Onderwerpen variëren van barbecues tot triootjes en het liefst een combinatie van beide. Ook zal ik voornamelijk de man zijn die tekstueel verslag zal doen van de legendarische IEMES feestjes. Aangenaam!

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio