bloggers

Tijd voor vernieuwing

Written by Tjeerd Leendertse // Posted in BLOG // Tags naamsverandering

Tijd voor vernieuwing

Het is een zonnige middag als ik met een baseballjack van #CLUBIEMES de rode loper betreedt. De rode loper, ongetwijfeld een overblijfsel van een recente open dag nodigt uit, het vertelt je dat je welkom bent, meer dan welkom zelfs. Het logo van de studievereniging prijkt op de borst van het jack. Toch is het een beetje een rare gedachte, in principe heb ik qua opleiding helemaal niks met #CLUBIEMES, want Digital Business Concepts valt niet onder de overkoepelende opleiding.

Ik merk het vaker, mijn klasgenoten hebben op een paar na niet zoveel met de studievereniging. Misschien juist wel omdat #CLUBIEMES niet uitnodigend is voor een DBC’er of ILS’er. Je voelt je niet aangetrokken en ik dat heel goed begrijpen. Ik heb het geluk gehad dat ik inmiddels voor een kwart Tilburgs praat (alleen het laatste gedeelte van mijn zin, ge wit oit!), dat veel mensen binnen mijn vriendenkring al in dagen in P3 slijten voor ik überhaupt weer ging studeren.


Laat ik voorop stellen dat de activiteiten van #clubiemes werelds zijn, de mensen die de ruggengraat zijn van deze geweldige studievereniging zijn stuk voor stuk fantastisch en toegewijd aan #CLUBIEMES. Ieder persoon heeft het bloed van #CLUBIEMES door zijn aderen stromen en straalt dat actief uit. Toch pleit ik voor een verandering van naam, een naam die de lading beter dekt, een naam die ook de ILS’er en DBC’er trekt.

Het is tenslotte alweer ruim vijf jaar geleden dat het zaadje voor de studievereniging geplant is. We hebben het uitbundig gevierd tijdens de legendarische lustrumweek, maar het is tijd om een stap te maken. De bevolking in P3 neemt ieder jaar toe, het toekomstgerichte DBC krijgt een steeds prominentere rol binnen het ‘moderne’ bedrijfsleven en een ILS’er kun je simpelweg niet missen, voor als je het aandurft om met sokken in sandalen naar school te komen. Menig ILS’er zou je met de sandalen om de oren slaan en je lekker de held op sokken laten zijn. Maar, stilstaan betekent achteruitgang en wij willen progressie boeken! Om de studievereniging tot volle wasdom te laten komen is het tijd voor een nieuwe naam, een proces waar achter de coulissen hard aan gewerkt wordt. Een proces wat niet van de één op de andere dag gerealiseerd is, mede door de administratieve rompslomp die het met zich meebrengt. Toch blijf ik wachten tot hét moment dat de vlag van #CLUBIEMES (die we ondertussen al vijf keer zijn kwijt geraakt) een andere naam draagt die ons vlaggenschip meer eer aan doet!

Tjeerd

Tjeerd Leendertse

Tjeerd Leendertse

Hoi, ik ben Tjeerd en mijn ouders hebben mij die naam gegeven om zoveel mogelijk woordgrappen mee te kunnen maken. Naast dat dat heel plezierig is ben ik mooie woordenliefhebber en verhaaltjesschrijver.

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio