bloggers

Spaß machen

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG // Tags BIER Heidi Herfst Oktoberfest

Spaß machen

De herfst, een van de meer poëtische jaargetijden. De tijd dat blaadjes langs blaadjes ritselen en zachtjes, doch vastberaden, hun weg naar de aarde vinden. Wanneer hele bossen van groen naar brons kleuren en de horizon veranderen in een canvas vol contrast, alvorens ze het groene mos bedekken en een prachtig abstract schilderij creëren. Een teken om de winterjassen weer tot boven toe dicht te ritsen en op berenvellen voor het haardvuur chocomel met een toefje slagroom te drinken. Stiekem is de herfst best wel romantisch. Maar fok die dichterlijke nonsens, want ik weet best dat jullie veel liever pullen, pretzels en parmantige borsten in jullie handjes willen, dan dichterlijke herfstkunst in jullie -nog nuchtere- hoofdjes. Dan is Oktoberfest 2012 voor jou! Ik heb me laten vertellen dat er in ieder geval bier en pretzels zullen zijn, en borsten hoeven na een paar pullen toch niet zo heel parmant meer te zijn toch?

Vrienden, kennissen en oplettende lezers weten dat ik zelf zelden tot nooit alcohol tot me neem, en al helemaal niet in bier vorm. Overdreven dronken mensen vind ik doorgaans heel vervelend, én ik ben een groot fan van goede muziek tijdens het stappen waar je eventueel een dansje op kan wagen. Ik ben dus gevraagd om een tekstje te tikken om Oktoberfest -dat notabene volledig "whoopdiewhoopniggawhuuut-vrij" is- te promoten, en als alcoholvrije en ritmische dude zie ik dat als een uitdaging. Echte Duitse Schlagers zijn heel erg tof. Bijna iedereen die ik ken, heeft wel een playlist op iTunes vol klassiekers van artiesten die dus Schlager klassiekers maken of zo. Namen van die artiesten komen niet echt in me op, maar dat zal wel komen doordat niemand in een leven ooit vrijwillig schlagermuziek luistert. Tijdens Oktoberfest gaat alleen hetzelfde argument op als met carnaval: "als je dronken bent, is die muziek echt leuk." Zelf vind ik dat een muziekgenre niet telt als het alleen tof is als de luisteraars dronken zijn. Toch kan ik me wel indenken dat je de avond van je leven zal hebben als je drie liter gerstenat in je nek hebt hangen en Thorsten von Lippe Biesterfeld zijn laatste hit over ijsberen in je oorschelp schreeuwt.


oktoberfest-2Gezien Thorsten? Dan kan je nu naar huis.

Verkleden daarentegen vind ik prachtig. Jammer alleen dat er maar drie geoorloofde outfits bestaan voor Oktoberfest, namelijk: Lederhozen, Hannelore jurk dingetjes en een verdwaalde, gebronsde Rudi skileraar. Allemaal heel leuk en aardig, maar als het op verkleden aankomt, wil ik originaliteit zien en een beetje sideboob. Een paar tips: een dikke Duitser met bierbuik in een speedo die overal een emmertje en schepje mee naartoe sjouwt. Een Gestapo outfit is misschien wat over de schreef gaan, maar een Hitlersnorretje kan na 60 lange jaren toch wel weer? Het is gewoon zonde dat Hitler deze trend in gezichtshaar verpest heeft. Enfin, mocht je een niet zo heel aantrekkelijke dame zijn (of gewoon één met humor, zeldzaam, ik weet 't), dan kan je jezelf altijd nog in een stoffig mantelpakje hijsen en je voordoen als Merkel. Met een beetje originaliteit kan je een heel eind komen. Mijn avond/leven zou sowieso niet meer kapot kunnen als ik een volwassen man met een een klein plakkaatje haar boven zijn lip zou zien, ook al zou deze misplaatste soulpatch vaak bedekt zijn door een pul bier.

Soms baal ik gruwelijk dat ik niet van bier, dronken zijn, of plezier maken houd. Anders was ik graag aangeschoven aan één van die lange tafels in mijn eigen lederhosen. Dan was ook ik ingehaakt en zou ik heerlijk mee deinen op de prachtige klanken die de Schlager ons brengen zou. Het enige wat mijn interesse wel heel erg wekt, zijn de bratwursten. Als die units overheerlijk zijn, en iemand kan me dat garanderen, dan zet ik maar al te graag mijn vooroordelen opzij om een vorkje te komen prikken. Precies, ik kom alleen naar dat feestje voor de worst, en iedereen die net zo kinderachtig is als dat ik ben, moet daar minstens om glimlachen.

oktoberfest-3
Even serieus, koop een kaartje voor dit, het kost je vijf euro en ik durf er geld op in te zetten dat dit de avond van je leven gaat worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan kom ik persoonlijk naar je toe en zal ik -in lederhosen- mijn oprechte excuses aanbieden. Voor meer objectieve informatie over dit hele gebeuren moet je hier zijn: oktoberfest tilburg

Roy van Dijk

Roy van Dijk

De naam is Roy, sinds jaar en dag al trouwe blogboy voor #CLUBIEMES en daarnaast publiceer ik ook stukken op mijn eigen -zelf verkozen- beste website ooit. Onderwerpen variëren van barbecues tot triootjes en het liefst een combinatie van beide. Ook zal ik voornamelijk de man zijn die tekstueel verslag zal doen van de legendarische IEMES feestjes. Aangenaam!

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio