bloggers

Sex!

Written by Cihan Kilic // Posted in BLOG

Sex!

Dus ik liep een maand of drie geleden op een willekeurige dag rond 16:00 over het schoolplein van de basisschool waar mijn broertje op zit, onderweg naar een soort tussentijds gesprek over zijn voortgang. Met een trui aan en een jas eroverheen had ik het nog steeds koud. Niet 'frisjes' -zoals menig Nederlander het noemt terwijl ik tenen er af vries- maar gewoon echt koud.

Do I have your attention? ☺

Ik loop daar dus, being cool en gewoon stabiel. Ik kijk naar links en zie daar twee kleine meisjes gekleed in het paars, de handstand doen tegen de muur van het gebouw. Ze hebben geen jassen aan en ook geen warme kleren. Als ze ondersteboven tegen de muur aan staan worden hun buiken ook nog eens ontbloot. "Die kinderen zijn hartstikke ziek in hun hoofd" dacht ik nog. Net voordat ik langs hen loop merk ik dat mijn lippen droog en schraal zijn. Ik steek mijn tong uit mijn mond en ga van links naar rechts en van rechts naar links, over mijn lippen heen, om de broodnodige vochtigheid aan te brengen. Net als ik dat doe zie ik in mijn ooghoek dat een van de meisjes weer rechtop staat, met haar armen in haar zij; een houding met een stoere attitude. "LEKKER HE?" roept ze hard. "Heeft ze het nou tegen mij?" denk ik. Ik kijk weer naar links. Ondertussen heeft het tweede meisje ook de positie van haar armen verwisseld met die van haar benen en staat ze weer rechtop. "LEKKERE LOLLY!" roept het tweede meisje, met een rare en vieze toon. Ze heeft dezelfde houding aangenomen als het eerste meisje, met dr armen in haar zij en één been vooruit. "Gatverdamme, wat moeten deze kinderen van mij?" denk ik. Ik kijk snel weer voor me, geef geen reactie en loop net iets sneller richting de ingang, terwijl ik helemaal rood word. Eenmaal binnen wacht ik op mijn moeder. Ze was met me mee gelopen, alleen liep ze iets achter mij omdat ze iets later was vertrokken dan ik. "Wat zeiden die meisjes tegen jou?" vroeg ze. "Uhh... weet ik niet" zei ik.

Tegenwoordig worden kinderen sneller en makkelijker geconfronteerd met seks. Je ziet het overal; op TV, in games, maar ook gewoon op straat. Ik zelf hoef geen seks te zien op TV, want ik kijk amper TV. Seks op zich is niet slecht (als mensen elkaar liefhebben is dat heel normaal) en zou daarom in de media vertoond kunnen worden, vind ik. Alleen in de praktijk wordt het steeds gewoner dat kinderen in hun dagelijks mediagebruik geconfronteerd worden met beelden van seks. Als ik de reclame van 'Hi Ha Hondenlul' (zo heet het volgens mij) op Comedy Central zie, dan heb ik al zoiets van "wat moet dit voorstellen?" Je ziet Kees Boot in bed met zijn partner coïteren, terwijl hij voetbal kijkt. Mijn broertje van 10 kwam laatst naar mij toe en vroeg lachend of ik 'de hondenlul show' kende. Hij had de reclame waarschijnlijk ook gezien, want deze wordt door de dag heen vertoond op Comedy Central. Ik vond dat natuurlijk 'not cool'.

Ik snap kinderen ook wel, ze zijn nieuwsgierig en vinden het maar grappig allemaal. Maar je merkt de shift van leeftijd wat betreft kinderen en seksualiteit wel. Kinderen hebben seks op een vroegere leeftijd dan vroeger, met alle gevolgen van dien (Teen Mom, Baby High or 16 and Pregnant anyone?). Misschien is het ooit begonnen met het idee om tieners te laten zien hoe moeilijk het is om een tienermoeder te zijn, en dat ze zich beter moeten beschermen of later met seks moeten beginnen. Dat effect heeft het niet gehad... Vroeger dachten meisjes van 16 "Shit, ik ben zwanger. Wat moet ik doen? Hoe moet ik dit mijn ouders vertellen?" nu is het "Awww yeahhh, ik ben zwanger! Kan elk moment telefoontje van MTV verwachten."

sex 1When I was a teen, 'teen pregnancy' was a problem and not a TV-show! 

Whatever man. Het is niet de schuld van de kinderen, volwassenen zijn de boosdoeners. Ik zeg niet dat al het seks weg moet, dat lukt toch niet, maar dat hoeft ook niet. Hetzelfde geldt voor games met geweld; ouders en voogden moeten beter hun kinderen begeleiden en passen op wat ze te zien krijgen. Er zijn voortaan genoeg filters en parental locks op TV, internet en games. Ouders die klagen over wat hun kinderen te zien krijgen moeten niet wijzen met hun vingers naar anderen. Toon interesse in wat je kind doet. Speel zijn/haar spelletjes met hem mee. Zet je kind niet voor de TV om je eigen ding te doen. Bemoei je met jouw kind, maar wel op een goede, rustige manier; wordt geen 'helikopter-ouder'. Neem de verantwoordelijkheid. Zorg dat je kind geen porno kan kijken via de PC, kijk naar alle leeftijdsclassificaties voordat je spellen/films koopt voor ze, zorg dat ze op tijd gaan slapen, zorg dat ze alleen naar dingen kijken die bestemd zijn voor hen!!! Wie leeft in een ananas diep in de zee, madderfakker?! Dit moet je als ouder weten.

- Cihan

Cihan Kilic

Cihan Kilic

"Ik zie dingen en denk waarom? Ik droom dingen en denk waarom niet?"

RANDOM BLOGS

Fontys ACE

Geen feed gevonden

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio