bloggers

Long live Movember!

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG // Tags bazen Movember November Ron Swanson Snor

Long live Movember!

Baarden zijn badass, daar kan ik kort over zijn. Snorren daarentegen zijn voor de elite, de vaders, de goedbetaalde acteurs uit de eighties. Hippe mannetjes met instagram denken er ook mee weg te komen, maar falen jammerlijk. Ik heb het over de echte snorren, de Tom Sellecks en de Burt Reynoldsen onder het gezichtshaar, niet de Orlando Bloom donzen bovenlipwarmers. Zo'n stache waarvan chicks zeggen: "maar dat zoent toch helemaal niet fijn?" Waarschijnlijk hebben zij gelijk, maar een man laat die bewuste haren niet staan om dames mee te scoren, een snor heb je voor jezelf en voor niemand anders! Behalve in November.

November bestaat niet meer, het is voor mij nu de maand van de snor. Het doel van Movember is op de eerste plaatst awareness creëren voor prostaatkanker en geld ophalen voor het onderzoek daar naar. Dat zou moeten eigenlijk. Hoewel ik het natuurlijk behoorlijk belangrijk vind dat prostaten nu en in de toekomst veilig zijn voor deze verschrikkelijke ziekte -ik heb er zelfs immers ook één- is het voor mij de kans om een snor uit te proberen. Er zijn namelijk maar weinig twintigers baas genoeg voor een stache, en het is makkelijker om door die onzekerheid te komen wanneer je een excuus hebt als je beginnende vlassnor nog dicht moet groeien. Nu heb ik niet helemaal eerlijk gespeeld en mijn volledig baard drie weken laten staan. Maar gister is het mes erin gezet en nu ben ik officieel een Movember Bro, en een trotse!

movember2

Ooit hoop ik in de voetsporen te kunnen treden van "de grote drie". Bovengenoemde Tom Selleck en Burt Reynolds hebben beide de weg geplaveid voor snordragende mannen. Zó moet het, zó hoort het, en sommige minderbedeelden kunnen er alleen maar van dromen. Naast Magnum P.I. en de Bandit wil ik nog een derde aan dit lijstje toevoegen. Een man die een kleine drie jaar geleden mijn hart gestolen heeft, te weten Nick Offerman, beter bekend als Ron "F*ckin" Swanson. Hij is misschien niet bij iedereen bekend, en dat is eigenlijk een schande. De heer Swanson is een personage uit de comedyserie Parks and Recreation (aanrader voor iedereen die van leuke dingen houdt). Er valt veel over de man te zeggen, wat ik hier overigens niet ga doen, maar een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Voor de goede orde zal ik hieronder een foto plaatsen en de duizend woorden die daarbij horen zijn allemaal "snor." Alle leden van deze bazige groep hebben ooit in hun leven geprobeerd te scheren, maar dit is telkens mislukt. De snor liet het niet toe. Niemand kan je vertellen dat "de grote drie" bestaat uit aantrekkelijke mannen, want je zal de persoon nooit helemaal zien, letterlijk en figuurlijk niet. Een goede snor is als een goed decolleté; ze trekken de aandacht naar het enige wat écht belangrijk is.

movember

De grootste angst die ik heb, is dat het nooit geaccepteerd gaat worden voor mannen in hun twintig om hun mannelijkheid te tonen met bovenlipbeharing. Op zich logisch, want eerlijk gezegd is het negen van de tien keer ook FACKING lelijk. Ongelijke haargroei, kale plekken, "de walrus". Geen idee wat de walrus is? Kijk dan maar eens Mythbusters, dan weet je genoeg. Met zo'n snor straal je geen gezag uit, met zo'n snor gun je de buitenwereld slechts een kijkje in een mistig maar ooit zo'n glorieus verleden. Stoppen met verzorgen is stoppen met er iets om geven. Het tegenovergestelde is ook waar, een handjevol verdwaalde donshaartjes straalt ook geen autoriteit uit. Niet in normale kringen in ieder geval, in je World of Warcraft clan ben je vast de meeste volwassen motherfucker die er rondloopt. Zoals je merkt zijn er honderden redenen om vooral geen moustache te laten staan, maar als de kans zich voordoet, zeg ik doen! Met heel mijn hart schreeuw ik: doen!

Movember dus. Kanker is kut en daar moeten wij wat aan doen. En als het mij een legitieme reden geeft om mijn snor te laten staan, is dat een mooie bijkomstigheid. In alle eerlijkheid kan ik zelfs toegeven dat mijn snor best in orde is. Al lijk ik wel erg op Luigi; het minder populaire deel van de gebroeders Mario, of de gebroeders Super, ik weet niet precies hoe dat werkt achternaamsgewijs. Volgend jaar hoop ik op meer Bro's die zich willen inzetten voor de goede zaak, en daarnaast help je ook nog de kankerbestrijding. Hoe tof is dat!?

Roy van Dijk

Roy van Dijk

De naam is Roy, sinds jaar en dag al trouwe blogboy voor #CLUBIEMES en daarnaast publiceer ik ook stukken op mijn eigen -zelf verkozen- beste website ooit. Onderwerpen variëren van barbecues tot triootjes en het liefst een combinatie van beide. Ook zal ik voornamelijk de man zijn die tekstueel verslag zal doen van de legendarische IEMES feestjes. Aangenaam!

RANDOM BLOGS

Fontys ACE

Geen feed gevonden

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio