bloggers

Kinky schouwspel tijdens ACI graduation Night

Written by Teun van den Heuvel // Posted in BLOG // Tags A Touch Of Red Burlesque Graduation night Ultimate party

Kinky schouwspel tijdens ACI graduation Night

De IEMES Promnight was altijd al het vetste feest van het jaar. Een enorme zaal bood het toneel voor de grootste verzameling van (ex-) studenten én docenten die je maar zou kunnen aantreffen. Gehuld in sfeervolle galakledij zagen alle aanwezigen er op hun paasbest uit, tot op een zeker moment uiteraard. Diverse fotosessies vormden zo langzamerhand een fotoverslag zoals dat in The Hangover ook te zien was, en de docenten deden lekker mee. De afterparty's mochten er ook altijd wezen. Topfeestjes dus!

2013 is amper begonnen of de nieuwe Promnight staat alweer voor de deur. Ditmaal met een iets nieuwere aanpak. Ten eerste wordt er een nieuwe naam gebruikt, want met twee (redelijk) nieuwe opleidingen is de Promni- eh, ACI Graduation Night natuurlijk geen IEMES-only feestje meer. Alhoewel: nog even dan. Want de ACI Graduation Night staat bovenal in het teken van de afgestudeerden van het afgelopen jaar. Dit jaar zitten daar voor het eerst CO-IEMES-studenten tussen. Ik verwacht een hoge opkomst van deze delegatie, want bij gebrek aan een baan hoeft er toch niemand te werken de volgende dag (niet-afgestudeerden: ga ICT doen nu het nog kan). Wie weet wordt er nog een blik geworpen op het jaarboek, waarvan ik dit jaar hoge verwachtingen heb. Iedereen heeft gezien hoe karig die .ppt-presentatie was, die het jaarboek vorig jaar moest voorstellen. Nu er een heuse commissie hiervoor ingeschakeld is wordt dat dit jaar ongetwijfeld beter geregeld.

Maar het wordt dus weer drukker dan ooit. En misschien mede daardoor is er dit jaar ook van locatie gewisseld. De Heuvel Gallery krijgt dit jaar een metamorfose die mij hopelijk doet denken aan de bekendste rode molen uit de geschiedenis. Met het thema 'Burlesque, with a touch of red' waant eenieder zich plots in Parijs. En wie weet kun je, voor de juiste prijs of het juiste aantal breezers, je ook úitleven zoals dat toen ging. Hoe dan ook verwacht ik dat er weer flink uitgepakt wordt door de vele creatievelingen die onze opleidingen rijk is. En omdat ik verwacht dat er vele heren als volgt bij gaan lopen:

burlesque.roy

... verwacht ik ook dat er verrassend veel heren van de Lifestyle-opleiding aanwezig zullen zijn. Bewaar de kuisheid! Echt iets anders 'aantrekken' dan bovenstaand en toch Burlesque zijn, is trouwens schier onmogelijk voor mannen. Als man heb je het dus lastig: je kunt eigenlijk alleen maar een broek aandoen, met een bretels. En als 'touch of red', een leuk dasje. De beschrijving op de Graduation Night-website geeft ook alleen vrouwenvoorbeelden aan, wat doet vermoeden dat de organisatie uit voornamelijk vrouwen bestaat. Altijd tricky natuurlijk. Maar dat is niet erg: laat ons mannen maar lekker undercover blijven, om vervolgens keihard toe te slaan als een roedel hongerige hyena's. Als er ook maar een béétje naar het thema geleefd wordt, zullen er binnenkort weer vele embryo's prematuur verwijderd worden, zeg maar.
En dan is er nog een zeer breed scala aan artiesten die de avond komen opleuken. En met breed scala bedoel ik dan 'veel DJ's'. Ook De Kraaien bestijgen het podium deze avond, waarvan het ironische natuurlijk is dat menigeen vorig jaar nog met een kraaienmasker rondliep. Maar deze Haagse bestormers van de hitlijsten weten zonder meer hoe je een feestje bouwt. En hoewel 99% van de aanwezigen alleen maar 'Ik vind je Lekkah' zal herkennen en op de rest van de nummers ongemakkelijk staat te dansen om te doen alsof ze De Kraaien al jááááááren kennen, zal het feestje er zeker niet minder om zijn.

Verder dus vooral veel DJ's. Van de meeste DJ's zitten er dertien in een dozijn en daar ontkomen we uiteraard op ACI Graduation Night ook niet aan. Maar jezelf adverteren met "als je denkt dat je weet hoe je je tante van je hond af skupt heb je het mis, want wij geven het begrip smerigheid een nieuwe betekenis" vind ik een gat in de markt. De Banganagangbangers zijn verder dan ook de meest opvallende namen. Sommigen zeggen dat bij het horen van hun tracks je schaamhaar spontaan in een vlecht schiet. Anderen beweren dat bij iedere walgelijke beat die ze droppen ergens op aarde een baby sterft aan difterie. Ik hoop veel van deze invloeden terug te zien op het podium, en dat ze een oplossing vinden voor het feit dat ze met hun vieren zijn en er maar één iemand op het 'play'-knopje kan drukken. Protip: ga niet lopen MC'en zoals die gast dat vorig jaar bij Valerio deed. Zelden was iemand zo overbodig op een podium. Aan de andere kant: als Frank Klick zijn bangana-oneliners gaat MC'en is de kans alweer groter dat de performance meer is dan vier gasten achter een draaitafel. Hoe dan ook is de manier waarop ze hoog van de toren blazen op z'n minst vermakelijk te noemen, en dat belooft wat.

Een mooie avond ligt in het verschiet. Een nieuwe aanpak zorgt altijd voor de nodige spanningen, maar ik heb er vertrouwen in. Natuurlijk zal er rekening worden gehouden met extreme drukte en ik ga er van uit dat de Heuvel Gallery daartegen bestand is. Ook zullen de ogen uitgekeken kunnen worden op de smakelijke schouwspelen die zich zullen voordoen op deze kinky, Burlesque avond. Maar bovenal beloof ik je dat het écht, écht heel erg vet gaat worden. Alleen over één ding maak ik me ernstige zorgen: er staan zoveel DJ's geprogrammeerd de 24e, dat ik me niet kan voorstellen dat Pieter Bon nog een gaatje vindt om te zingen... ♪Ongelofelijk! ♪


Koop je kaartje nu het nog kan!

Teun van den Heuvel

Teun van den Heuvel

"Dus alles wat ik hier neerzet komt op een poster te staan?"

RANDOM BLOGS

Fontys ACE

Geen feed gevonden

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio