bloggers

Hippies, hitte en een bijna-barbecue

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG // Tags BBQ hippies Studio Woodstock

Hippies, hitte en een bijna-barbecue

Yes! Weer een ACI-feestje! Een barbecue gevolgd door een leipe party in de Studio. Met koosjere-, halal- en vegetarische maaltijden en er schijnt ook nog vlees te zijn voor de schaars aanwezige 'normale' mens. Maar met een thema als 'Woodstock' is iedereen natuurlijk veganist, flexitariër of ovo-lacto vegetariër. Met het weersvooruitzicht in mijn kontzak, keek ik al erg uit naar het chillen op de Fontysperkjes en maakte ik me tegelijkertijd een beetje zorgen over de temperatuur in de Studio. Want hoe 'design' het er ook uit ziet, drie metalen ventilatoren verkoelen dus geen ene balhaar. Dat is het dus: hippies, wat vlees, voetbal en een verbrand bolletje. Doen we!

Zorg zelf maar voor een goede bodem

En wat wordt er in mijn oor gefluisterd? De barbecue gaat niet door? En dat terwijl de timing perfect was: een paar dagen voor het ontvangen van stufi, middenin de special program week en volgens mij waren er zelfs een aantal mensen die hun assessment tíjdens de barbecue hadden. Terwijl 17 euro voor een 'vleesfestijn' natuurlijk een koopje is -als iedereen zijn eigen gril unit achteraf mee naar huis mag nemen- vielen de aanmeldingen nogal tegen. Nu heb ik in de wandelgangen opgevangen dat Fontys ACI haar komisch oversized zakken met eurotekens liever gebruikte om het drukbezochte 'out of office café' plat te slaan in plaats van een paar hamburgers en sateetjes aan te schaffen (hier stonden wat hilarische verwijzingen naar personen binnen ACI, maar zijn helaas niet door de censuur gekomen). Nou ja, om een lang, en vooral sarcastisch, verhaal kort te maken: Het is verzet naar september, omdat een barbecue in de sneeuw ook wel een keer leuk is.

hippies 3

Love, peace and beats

Dan richt ik mijn pijlen van objectieve meningen maar op de Woodstock party in de Studio. Daar waar ik vele peacetekens verwachtte, zowel de vingervariant als het omgekeerde logo van Dolfs kraaienpartij. Daar waar ik veel onveilige seks hoopte te hebben met mannen en vrouwen die dezelfde kapsels hebben. En daar waar ik gratis LSD verwachtte bij een besteding van elke vijf euro aan shotjes. Mijn verwachtingen waren wederom te hoog gespannen aangezien ik nog volledig bij zinnen op mijn stage zat de volgende dag. Daarnaast heb ik alleen maar een beetje jeuk aan mijn ongekoelde scrotum, en daarvoor verwijst de GGD me ondertussen gewoon door naar mijn half afgebeten nagels... Naast de outfits was het weinig hippie eigenlijk. Skrillax' 'bangarang' is natuurlijk geen Jimi Hendrix en 'Niggaz in Paris' is verre van The Who. Geen hangmat of lazyboy in zicht, er was niemand die voorstelde om mijn haar te vlechten en ik mocht van de uitsmijter niet eens rustig drugs gebruiken binnen. So much for the woodstock atmosphere.

Het feestje zelf was natuurlijk dik in orde, minder druk dan gehoopt, maar het aantal dj's was ook meteen de helft van het totale bezoekersaantal. Muziek was baas, want natuurlijk schuur ik liever een slettebil stuk dan dat ik een beetje op protestliederen ga staan deinen, daarvoor weet ik sowieso te weinig over de 99%. Ik ben er ook achter gekomen dat ik die hippie kledingstijl bij de dames gewoon gruwelijk geil vind: de fel gekleurde jurkjes, hoofd- en haarbanden, de ontblote borsten, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik neem mijn strooien hoedje voor jullie af, prachtige schepsels dat jullie zijn. Ook de bellenblaas was lekker speels en onschuldig om jullie ondeugende ware aard te maskeren, maar die bubbel is lang geleden al gebarsten mijn overspelige en seksueel vaardige vrienden en vriendinnen. Spijtig genoeg moest ik rond tweeën weer huiswaarts keren vanwege verplichting in de vroege ochtend, dus ik heb geen flauw idee wie de 'best dressed hippie award' heeft ontvangen. Wel ga ik er vanuit dat diegene zijn of haar flesje bubbels, in een vlaag van euforie, half leeg heeft gespoten over het vredelievende publiek. OE! Idee! Een sprinkler systeem in de Studio, ter verkoeling en als unique selling point. Trouwens, Gers Pardoel was er ook, zie maar wat je daar mee doet.

hippie 2Kay, onze hipste hippie met zijn welverdiende fles champi

Dat was het dus, officieel het laatste schoolfeestje van het jaar en ik mis jullie nu al. Nu is het weer wachten op de intro en de barbecue en tegen die tijd zijn er misschien wel meer zakken geld beschikbaar. Verder raad ik iedereen aan om lid te worden van clubiemes, dan krijg je een hippe kortingskaart om bij de Studio alles met 15% korting te krijgen. Het heeft nog wel meer voordelen maar ik kan nog nergens van genieten aangezien mijn pasje nog steeds niet officieel erkend is. Er moet nog een sticker op ofzo, maar de clubiemeser die daarover gaat reageert niet op mijn mailtjes. Ze heeft het vast druk met muntjes zoeken op straat om de barbecue betaalbaar te houden in september.

Verder wens ik jullie succes met (her)tentamens, assessments en projecten.

- Roy

Roy van Dijk

Roy van Dijk

De naam is Roy, sinds jaar en dag al trouwe blogboy voor #CLUBIEMES en daarnaast publiceer ik ook stukken op mijn eigen -zelf verkozen- beste website ooit. Onderwerpen variëren van barbecues tot triootjes en het liefst een combinatie van beide. Ook zal ik voornamelijk de man zijn die tekstueel verslag zal doen van de legendarische IEMES feestjes. Aangenaam!

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio