bloggers

‘Dick and Mortar’

Written by Cihan Kilic // Posted in BLOG

th dixons

18 juni 2011

"Hier is je cadeau" zegt Yassire. Ik pak het uit en kijk het aan. Het is een Sennheiser headset. Ik zeg "bedankt boys" en ben blij met mijn cadeau. Het bonnetje zit er ook bij, van de Dixons. Je weet maar nooit met headsets, plus Sennheiser geeft twee jaar garantie op haar producten, dus...

Wekelijks gebruik ik mijn headset en ben er zuinig op, het is immers een cadeau van mijn vrienden. Drie maanden later begint het ding te kraken. Het geluid is niet meer zo zuiver als eerst. "FUCK!" denk ik. Een tijdje later merk ik dat het geluid aan de linkerkant af en toe wegvalt als ik beweeg, bijvoorbeeld als ik loop of omdraai. Dat is mooi klote, ik was er nog zo zuinig op. De kabel stopte ik netjes weg in plaats van het om mijn MP3 speler heen te binden, nooit laten vallen, niet in de kou gelaten... niks. Ik baal en zet het ding op mijn kamer en kijk er nog eens drie of vier maanden niet meer naar...

2 februari 2012

Today is the day... The day of warranty! Dus ik ga naar de Dixons om een beroep te doen op de garantie op mijn headset. Er werkt maar één persoon in de winkel op dat moment. Na eventjes wachten word ik geholpen.

"Hij kraakt en het geluid valt weg als ik beweeg." Ok, geef maar hier dan sturen we hem op en dan krijg je bericht wanneer je hem weer op mag komen halen. "Wat? Krijg ik niet meteen een nieuwe mee?" Nee, zo werkt dat niet. "Waarom niet?" Wat denk jij, als je een kapotte laptop of een mobiele telefoon brengt, dan krijg je toch ook niet meteen een nieuwe? "Vergelijk jij nu een headset van €50 met een laptop of telefoon van €400-800? Een laptop/telefoon heeft software die je kunt updaten en componenten die je kunt verwisselen. Wat denk jij, dat ze een dure monteur zetten op een headset van €50 euro om te kijken of ze het nog kunnen repareren? Denk je dat ik niet weet hoe dat werkt? Onder de €100 euro doen ze niet eens de moeite. Bovendien is het ook geen hersluitbare verpakking, dus jij stuurt het op naar hen, krijgt dat ding vergoed en geeft hier meteen een nieuwe mee aan mij. Althans, zo werkt het bij de BCC wel bijvoorbeeld." Meneer, ik heb duizenden headsets van Sennheiser opgestuurd, ik weet hoe het werkt. "Duizenden? Alsof je duizenden producten verkoopt. Madderfakker je viert feest als je überhaupt 50 producten ongeacht merk en type verkoopt, laat staan 1000 headsets van Sennheiser." Ok, dat laatste dacht ik, maar zei ik niet hardop...

"Dus, ik laat het nu hier en krijg later pas bericht wat er mee is gebeurd?" Ja, wij sturen u dan een brief en dan mag u hem komen ophalen. Wat? Zei hij nou 'brief'? Of, ik geef het weer terug aan u. "Ja, en dan? Wat moet ik dan anders?" Hij lacht en zegt weet ik niet, maar uw reactie... "Voer het maar in en stuur het maar op." Hij vraagt mijn naam en adres gegevens. "Waar heb je mijn gegevens voor nodig, stuur je de headset op naar mijn huis?" Nee, we sturen u een brief met de post als we eenmaal meer weten. Een brief? Als ik mijn email geef, kun je dan niet gewoon een mail sturen naar mij? Nee, zo werken wij niet. "Waarom niet? Een email is sneller, makkelijker, betrouwbaarder, goedkoper en milieuvriendelijker." Wij hebben een geautomatiseerd systeem dat daar volledig voor zorgt. Hij doet alsof zij de nieuwste en geavanceerdste shit hebben. "Likt dat systeem de enveloppe ook voor je dicht?" Hij hoort mijn laatste zin niet, want hij is bezig met het kopiëren van mijn aankoopbon. Hij komt terug met een document in zijn hand. Ik moet nog even een krabbeltje van jou, als bewijs dat je de headset hier hebt achtergelaten. Zelf krijg ik ook een exemplaar van het bewijs. Ik neem het aan, zeg "bedankt, fijne dag nog" en loop de winkel uit.

Terwijl ik terug loop naar mijn auto, zonder mijn ongenoegen volledig te uiten tegenover de medewerker, denk ik na over een andere headset, ook van Sennheiser, die ik eerder bij de BCC had gekocht. Deze is in twee jaar drie keer kapot gegaan. Elke keer als ik aankwam met mijn kapotte headset bij de BCC namen ze hem terug en gaven ze mij meteen een nieuwe mee (nog in de verpakking). No questions asked. Deze headset was zelfs duurder dan die van de Dixons, €80. De derde keer dat ik hem kwam omwisselen had ik zelfs de verpakking niet bij. Geen probleem zei de medewerker van BCC. Het is immers geen hersluitbare verpakking, dus het maak niet uit of je het bij je hebt of niet. Het gaat om de headset en je aankoopbon. "Hoe werkt het nou precies, dat garantie proces?" We sturen de headset terug op naar de leverancier als RMA, dan krijgen we een vervangende of, als de headset niet meer leverbaar is, crediet voor terug. Daarom geven we jou meteen een nieuwe mee. Onder de €100 euro is het niet rendabel voor hen om door een monteur te laten kijken of hij nog te repareren is. Cool, dat is goede service dacht ik toen.

Wat zegt deze dildo van de Dixons dan, zij hebben zeker een gierige leverancier ofzo? Ze sturen 'een brief' om mij te laten weten dat mijn headset klaar is? Een brief? En dan maar gaan zeiken dat 'Brick and Mortar' het verliest van de e-commerce en grotere spelers zoals de MediaMarkt. Wat denk je zelf, met je fucking brief?! Als je niet focust op klantvriendelijkheid, service en gemak dan verlies je sowieso, laat staan als je niet meegaat met trends en technologische ontwikkeling. Dat leren wij bij marketing, jongeee. Fuck yeah, IEMES!

Dixons, ik hoop dat jou hetzelfde lot als It's staat te wachten en jij je ondergang tegemoet gaat. Muahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!1!111one. Wel eerst mij een nieuwe headset geven... bitch.

Cihan Kilic

Cihan Kilic

"Ik zie dingen en denk waarom? Ik droom dingen en denk waarom niet?"

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio