bloggers

De Marty McFly propositie

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

De Marty McFly propositie

Ik ben opgegroeid met series, films en games. Niet omdat mijn ouders geen tijd voor me hadden en me daarom maar voor de tv plantte, maar ik vond dat soort dingen geweldig. Tot op de dag van vandaag is die fascinatie voor verzonnen werelden, personages en situaties nog erg aanwezig en daardoor valt het 'echte leven' me soms rauw op mijn dak. Ik wil ook lightsabers en de 'chosen one' zijn.

Ik wil ook een superkracht en de keuze moeten maken tussen goed of kwaad. En het allerbelangrijkste: Ik wil godverdomme ook een vliegende auto! Over een kleine drie jaar zou het zo ver moeten zijn volgens Back to the future II. In 2015 zijn wielen overbodig en wat een heugelijke dag zal dat zijn. Stoepranden zullen hun beste tijd gehad hebben en verkeersdrempels zijn nooit meer een doorn in ieders oog. Dit noem ik de "Marty McFly propositie". En onder deze noemer schaar ik alles wat films, series en games mij onbewust beloven.

Superkrachten
Het maakt me niet uit hoe oud ik word, ik blijf geduldig wachten op de dag dat mijn superkracht zich eindelijk zal openbaren. Of dat nou vliegen is, de droom van ieder mens. X-ray vision, de droom van iedere perverseling/man. Of gewoon een kleine bal van energie kunnen vormen in mijn handen, Saiyan style. Hoe nutteloos mijn kracht ook mag zijn, ik zal hem koesteren en slechts voor goed gebruiken. Ik zou niet per se een superheld worden, maar wel erg populair op feestjes of een hele toffe straatartiest. 's Werelds eerste panfluitist wiens act zich een meter boven de grond afspeelt. Of ik zal duistere nachten verlichten met mijn energieballen. De wandelende lantaarnpaal zullen ze me noemen en ze zullen me aanbidden als een god terwijl ik miljoenen motten op het verkeerde been zet. Ooit zal ik een x-man zijn, een 'hero'. Ooit zal ik bedekt worden met mayonaise, curry en uitjes, ooit zal ik speciaal zijn!

Gadgets
Fok je iPad, ik wil een light saber! Star Wars is jaren lang aan me voorbij gegaan tot ik onlangs de eerste drie delen gezien heb. Ik heb genoten. Vervolgens ben ik research gaan doen en wat blijkt? Niemand is nog bezig met de ontwikkeling van dit almachtige wapen. Wie gaat mij vertellen dat we niet wat van dat heerlijke onderzoeksgeld in de wetenschap door kunnen sluizen naar een speciaal lightsaber development team? Na weken het geluidje van de fabelachtige lichtzwaarden gemaakt te hebben wil ik meer! Meer licht, meer zwaard, meer *zjjuum*. Om nog maar te zwijgen over een hoverboard waar Marty zich zo sierlijk op voortbeweegt. Skateboarden is niet voor me weggelegd, maar ik zal dag en nacht kickflippen op een plankje dat een decimeter van het asfalt zweeft. Nogmaals: Fok je Ipad!

mcfly 1

Het lot
Mijn leven is normaal. School, vrienden, sport, alles is gewoon. Iedereen vindt zijn leventje wel apart op welk gebied dan ook, maar vergeleken met Super Mario stellen jouw dagelijkse beslommeringen geen reet voor. Wanneer is de laatste keer geweest dat jij in je eentje -of met je broer waar iedereen iets minder van houdt- een prinses plus wereld moest redden? Wanneer werd jij door een telefoon gezogen door een neger met kick-ass zonnebril die je een stel pilletjes aanbood? Wanneer was jij een reuze panda die kung fu kan? Tenzij mijn lieve lezers heel veel drugs gebruiken, is het antwoord op al deze vragen "nooit". En nu zou ik wel balen als ik morgen opeens een besnorde loodgieter zou zijn met overgewicht, maar het gaat om de diepere laag. Mijn leven is te alledaags en ik wil iets doen wat alleen ik kan doen. Of dat nou het massaal uitmoorden van schildpadden is of ervoor zorgen dat een alien zijn weg naar huis kan vinden. Iets wat de sleur doorbreekt.

Dit is de Marty McFly propositie. De propositie die mij dagelijks een beetje depressief maakt, omdat ik te realistisch ben voor dit soort onzin. Iedereen weet dat 99% van dit alles niet gaat gebeuren. Ik zal nooit vuurballen kunnen schieten of een ritje maken op de rug van een draak. Nooit zal ik een zwaard bezitten, laat staan een lichtzwaard. En nooit zal mijn leven veel spannender worden dan dat het nu is, SPOILER ALERT: niemand zit ooit op het puntje van zijn stoel.

-- Roy

Roy van Dijk

Roy van Dijk

De naam is Roy, sinds jaar en dag al trouwe blogboy voor #CLUBIEMES en daarnaast publiceer ik ook stukken op mijn eigen -zelf verkozen- beste website ooit. Onderwerpen variëren van barbecues tot triootjes en het liefst een combinatie van beide. Ook zal ik voornamelijk de man zijn die tekstueel verslag zal doen van de legendarische IEMES feestjes. Aangenaam!

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio