bloggers

Carnaval is voor harde bazen

Written by Teun van den Heuvel // Posted in BLOG // Tags bazen carnaval sletjes

Carnaval is voor harde bazen

"Wij hebben geen carnaval nodig om feest te vieren," is de meest gehoorde uitspraak van niet-Brabanders (en vooruit, Limburgers) tijdens carnaval. Ik mag het verdomme wel hopen, want als men zich boven de rivieren altijd zo gedraagt als wij met carnaval, dan werkt er niemand meer.

Nee, de Randstad is niet voor niets het economische hart van Nederland. Die mensen maken geen lol. Keertje stoer doen in de Jimmy Woo, de agressieve lul uithangen in het Paard, of, als ze écht zin hebben in een feestje, naar de Pianobar. Maar stiekem weet men daar ook wel: zoveel lol als die Brabanders met carnaval hebben, daar zullen wij nooit ook maar een fractie van meekrijgen. Afgunstige blikken steken de Rijn, de Maas en de Waal vervolgens over richting het zuiden. Met als gevolg eeuwig gezeik. "Kutfeest".
Vreest niet, übermenschen uit het noorden/midden van het land, wij hebben óók het hele jaar door feest. Maar eens per jaar doen we dat het liefst een volle week lang. Niet langer. Dat kan namelijk niet. Nu zijn Brabanders sowieso al hardere bazen dan Hollanders en zulks, al was het maar qua lichaamsbouw. Wij kunnen die week dus net aan. Daarna sterf je. Letterlijk. De Hollander zou carnaval nog geen weekend volhouden. "Nee, wat wil je, met die kutmuziek." Nog zoiets waarin Brabanders echt heel erg goed in zijn: schijt hebben aan verschillende zaken. Kutmuziek bijvoorbeeld doet ons helemaal niets. Sterker nog, we passen ons dusdanig aan dat we die volledige week carnaval helemaal loos kunnen gaan op deze muziek, zelfs al vinden we het kut.

carnavalsbazenZoals The Opposites al filosofisch verwoordden: sletjes in de Jimmy Woo. Niet te verwarren met sletjes tijdens carnaval, zie bovenaan de pagina.

 "Teveel irritante kutboeren." Bitch please. Wederom: we hebben er schijt aan. Onder ons bevinden zich studenten, elitaire miljonairs, zwervers en ander gespuis, en met carnaval lopen ze allemaal met elkaar te lallen in één grote polonaise. Werp een glas bier in iemand z'n gezicht in de o zo etentieuze Jimmy Woo en kijk hoe de dansvloer metamorfoost in een strijdtoneel van silverbacks. Doe hetzelfde tijdens carnaval en de zojuist besmeurde omstander zal je graag een nieuwe pint aanbieden. "Komt omdat jullie mietjes zijn." NOOOOOPE. Wij zijn gewoon zo chill.

Dus, jongens en meisjes van boven de rivieren, de volgende keer dat je carnaval becommentarieert moet je goed in het achterhoofd houden dat we het weten. We weten dat jullie gewoon niet zo chill zijn. We weten dat jullie het niet aan kunnen en dat respecteren we. Daarom laten we jullie met rust tijdens carnaval. We gaan jullie niet stalken om mee te doen aan dit feest. Overigens puur uit eigenbelang uiteraard, maar dat terzijde.
Overigens is iedereen over één kam scheren erg leuk voor het trolololeffect, maar ik zou geen relaxte chille Brabander zijn als ik de mensen die zich niet in dit verhaal kunnen vinden, niet zou uitnodigen om eens mee te doen. Want carnaval is gaaf, leuk, gezellig, altijd lachen en de chicks trekken geile pakjes aan. Eigenlijk is carnaval niets anders dan Halloween, maar dan met clowns in plaats van zombies. Veel enger ook. En met bier in plaats van pompoenen. Win-win dus. Ik heb in ieder geval weer een gruwelijke carnaval gehad, kan me eerlijk gezegd weinig carnavalsmuziek herinneren en dat ligt niet eens aan de alcoholconsumptie. Als je het goed doet, valt het allemaal reuze mee, voor een buitenstaander dan. De insiders zullen begrijpen dat als je het goed doet, je eigenlijk minstens een maand rehab nodig hebt. Daarom leg ik me nog even te ruste. Mijn Napoleon Dynamite outfit gaat aan de wilgen, voor even dan.

Oja, het vooroordeel dat carnaval een vreemdgangersoord is, klopt wel degelijk!

Teun van den Heuvel

Teun van den Heuvel

"Dus alles wat ik hier neerzet komt op een poster te staan?"

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio