bloggers

BAD BOY VAN DE HOLLANDSE RADIO

// Posted in BLOG // Tags Fontys ACI Gastcollege Giel

BAD BOY VAN DE HOLLANDSE RADIO

Op dinsdag 25 februari stond Giel Beelen geprogrammeerd in de derde IEMES-week van dit schooljaar. Giel zou Giel niet zijn als hij zijn eigen plan zou trekken, dus had hij deze dinsdag uitgeroepen tot blue Monday. Juist ja. Met zijn blauwe shirtje en blauwe colbertje zal hij zijn dag vast en zeker begonnen zijn met het nummer Blue van Eiffel65, zeker een aanrader om te luisteren. Maar goed, een volle zaal zat klaar om te luisteren naar een van Nederlands bekendste ochtendstemmen.

 Jong geleerd is oud gedaan

Al vanaf een jaar of tien wist Giel wat hij in zijn leven wilde doen: radio maken. In een door zijn vader gemaakt radio-studiootje praatte hij de plaatjes van toen aan elkaar. Tijdens vakanties soms wel 30 uur achter elkaar. Uiteindelijk kwam hij via zijn buurman terecht bij Station Haarlem, waar hij acht jaar lang veel geleerd heeft. Vervolgens na drie pogingen liet hij zijn stem aan de landelijke luisteraar van 3FM horen, dit tussen 04.00 en 06.00 uur 's nachts.

 Van blowjob naar no job

Uiteindelijk kreeg Giel het voor elkaar om in 2001 twee keer ontslagen te worden. Knap maar waar! Na een akkefietje, hij liet zich tijdens zijn uitzending pijpen door een dame van lichte zeden, maakte hij het echt te bont door op de vraag welke boeken het meest indrukwekkend waren het antwoord: 'de Bijbel en Mein Kampf' te geven. De KRO was not amused en Giel was werkloos. Hier bleef het echter niet bij. Hij kreeg een kans bij de VARA, maar vergooide deze door zijn luisteraars op te roepen poederbrieven naar zijn oude werkgever te sturen. Ook de VARA was not amused en Giel was werkloos. Alweer.

Sekte

Op de vraag van een student of Giel bij BNN zou passen, was hij erg uitgesproken. "Gadver, wat een sekte is dat zeg!" Toch is hij over zijn collega's Timur en Coen & Sander erg te spreken. "Ik luister graag naar Coen & Sander, maar Timur brengt het radio-maken echt naar een ander niveau. Wat is hij goed zeg!" De tip die hij aan alle aankomende radiomakers wil geven is duidelijk: zorg ervoor dat je meer ziet dan alleen de radiostudio; ga naar buiten, geniet!

Serious Applause 2014

Nog voordat hij klaar was met praten kreeg hij een daverend applaus van de aanwezige studenten. Toch kwam er nog een vraag waarna het applaus nogmaals dunnetjes werd overgedaan. De conclusie van zijn gastcollege? Doe je ding, doe niks wat je niet chill vindt en ga recht op je doel af. Neem een voorbeeld aan Giel, want ondanks zijn onstuimige werkverleden horen we toch nog elke ochtend zijn bekende stem. De bad boy van de Hollandse radio...

 

Frank Jacquot
Actief blogger #CI

RANDOM BLOGS

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio