bloggers

Sex!

Written by Cihan Kilic // Posted in BLOG

Sex!

Dus ik liep een maand of drie geleden op een willekeurige dag rond 16:00 over het schoolplein van de basisschool waar mijn broertje op zit, onderweg naar een soort tussentijds gesprek over zijn voortgang. Met een trui aan en een jas eroverheen had ik het nog steeds koud. Niet 'frisjes' -zoals menig Nederlander het noemt terwijl ik tenen er af vries- maar gewoon echt koud.

Spaß machen

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG // Tags BIER, Heidi, Herfst, Oktoberfest

Spaß machen

De herfst, een van de meer poëtische jaargetijden. De tijd dat blaadjes langs blaadjes ritselen en zachtjes, doch vastberaden, hun weg naar de aarde vinden. Wanneer hele bossen van groen naar brons kleuren en de horizon veranderen in een canvas vol contrast, alvorens ze het groene mos bedekken en een prachtig abstract schilderij creëren. Een teken om de winterjassen weer tot boven toe dicht te ritsen en op berenvellen voor het haardvuur chocomel met een toefje slagroom te drinken. Stiekem is de herfst best wel romantisch. Maar fok die dichterlijke nonsens, want ik weet best dat jullie veel liever pullen, pretzels en parmantige borsten in jullie handjes willen, dan dichterlijke herfstkunst in jullie -nog nuchtere- hoofdjes. Dan is Oktoberfest 2012 voor jou! Ik heb me laten vertellen dat er in ieder geval bier en pretzels zullen zijn, en borsten hoeven na een paar pullen toch niet zo heel parmant meer te zijn toch?

Long live Movember!

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG // Tags bazen, Movember, November, Ron Swanson, Snor

Long live Movember!

Baarden zijn badass, daar kan ik kort over zijn. Snorren daarentegen zijn voor de elite, de vaders, de goedbetaalde acteurs uit de eighties. Hippe mannetjes met instagram denken er ook mee weg te komen, maar falen jammerlijk. Ik heb het over de echte snorren, de Tom Sellecks en de Burt Reynoldsen onder het gezichtshaar, niet de Orlando Bloom donzen bovenlipwarmers. Zo'n stache waarvan chicks zeggen: "maar dat zoent toch helemaal niet fijn?" Waarschijnlijk hebben zij gelijk, maar een man laat die bewuste haren niet staan om dames mee te scoren, een snor heb je voor jezelf en voor niemand anders! Behalve in November.

#TRENDINGTOPIC

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

#TRENDINGTOPIC

Ze komen en gaan soms zo snel dat je niet eens wist dat ze er waren. Trends en hypes die in gang worden gezet door een marketingmachine, Youtube of gewoon onzinnigheden die toevallig aanslaan. Het komt er eigenlijk op neer dat iets zogenaamd “tof” is en dat de hippe massa dit eens lekker na gaat lopen doen. De gehele fashion industrie drijft erop en ik vind het jammer dat voornamelijk vrouwen zichzelf in enorm lelijke outfits hijsen en toch verwaand gaan doen omdat het “in” is. Natuurlijk vind je ook meer dan genoeg hypes en trends buiten de mode en ik wil er vandaag een paar uit pikken die ik persoonlijk debiel vind. (In willekeurige volgorde).

Hoe is de stemming?

Written by Tjeerd Leendertse // Posted in BLOG // Tags naamsverandering

Hoe is de stemming?

Op het moment dat deze woorden voor mij op het scherm verschijnen is iedereen zijn ziel nog aan het zoeken tussen de containerlading plastic bekers die Prins Carnaval achtergelaten heeft. Het jaarlijks terugkerende fenomeen heeft zoals ieder jaar zijn schade aangericht. Gescheurde kledingstukken, bevuilde onesies en gebroken beeldschermen (en harten) zijn aan de orde van deze woensdag.

Een ander terugkerend fenomeen zijn de verkiezingen. Morgen mogen we weer naar de stembussen… ook jij! Het is een voorrecht waar precies honderd jaar geleden voor gevochten is, toen op een ijskoude winterdag in december 1917 het algemeen kiesrecht een feit werd. Een voorrecht dat miljoenen mensen zouden willen hebben. Van de Filipijnen in Manilla die gebukt gaan onder de ‘War on Drugs’ die nieuwbakken president Rodrigo Duterte aangekondigd heeft. Of de Zimbabwanen die al tientallen jaren geteisterd worden door Robert Mugabe, om over het regime in Noord-Korea maar te zwijgen.

De Marty McFly propositie

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

De Marty McFly propositie

Ik ben opgegroeid met series, films en games. Niet omdat mijn ouders geen tijd voor me hadden en me daarom maar voor de tv plantte, maar ik vond dat soort dingen geweldig. Tot op de dag van vandaag is die fascinatie voor verzonnen werelden, personages en situaties nog erg aanwezig en daardoor valt het 'echte leven' me soms rauw op mijn dak. Ik wil ook lightsabers en de 'chosen one' zijn.

IEMES Horoscoop

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

header horoscopenDe laatste paar dagen lig ik pas laat op bed en ik kan nooit meteen de slaap vatten zodra mijn hoofd het kussen raakt. Dan rest mij niks anders om eens even te zappen en mezelf te vermaken met de verloren zielen die 's nachts naar televisiemensen bellen. De mensen die naar lekkerlive bellen, vergeef ik het nog wel; die mensen zijn geil en kunnen niet nadenken... De mensen die naar astro tv bellen daarentegen, hebben geen excuus. Het is grappig en tergend tegelijk om te zien hoe die sterrendame de meest fantastische verhalen vertelt aan haar schaapachtige publiek. Ze heeft het goed naar haar zin daar, zo lijkt het in ieder geval, en ik hou ook van plezier maken, dus bij deze: IEMES horoscopen!

Valt er nog wat te klagen?

Written by Cihan Kilic // Posted in BLOG

Valt er nog wat te klagen?

Klagen doen we sowieso. Klagen over het weer, over service, over ouders, over school, over werk, vrienden en collega’s, politie en caissières, buren en politiek, et cetera. De mensheid zal altijd blijven klagen en zeuren. Klagen is typisch Nederlands zegt men wel eens. Omdat ik mezelf een beetje zie als een wereldburger ben ik het er niet helemaal mee eens. “Everybody complains.” Sommige landen meer dan anderen en sommige landen meer zichtbaar dan anderen. Mensen in China of Noord-Korea hoor je minder klagen, maar ik neem aan dat zij ook genoeg te klagen hebben. Als ik moest kiezen tussen klagen of een enkeltje naar een muffe, donkere cel dan zou ik het ook wel weten…

Daar zijn we dan!

Written by Teun van den Heuvel // Posted in BLOG

Daar zijn we dan!

Dames en heren, ladies and gentlemen en alles wat daar tussen valt. Met veel (meer dan terechte) bombarie kondigen wij onszelf aan. Wij zijn Cihan, Roy en Teun en wij gaan 'n paar stukskes schrijven voor dit blog. Stuk voor stuk ambiëren wij een carrière bij de CosmoGirl, waardoor we gevraagd zijn om ook dit blog te bevuilen met de nodige make-up tips, ongesteldheidsweetjes en Zach Efron. Alvast veel plezier toegewenst.

‘Dick and Mortar’

Written by Cihan Kilic // Posted in BLOG

th dixons

18 juni 2011

"Hier is je cadeau" zegt Yassire. Ik pak het uit en kijk het aan. Het is een Sennheiser headset. Ik zeg "bedankt boys" en ben blij met mijn cadeau. Het bonnetje zit er ook bij, van de Dixons. Je weet maar nooit met headsets, plus Sennheiser geeft twee jaar garantie op haar producten, dus...

Studeren mag niet meer

Written by Teun van den Heuvel // Posted in BLOG

Studeren mag niet meer. Onze huidige regering vindt het wel weer welletjes wat studeren betreft. Vier jaar een hbo-studie doen, dat kan nog net, maar langer is echt uit den boze. Een master kun je straks praktisch vergeten.

Who's got talent?

Written by Cihan Kilic // Posted in BLOG

Tv-programma's zoals The Voice of Holland, So You Think You Can Dance, Bla Bla's Got Talent etc. zijn voortaan moeilijk weg te denken van de beeldbuis. Ik denk dat we vooral kijken om het contrast tussen buitengewoon goed en erbarmelijk slecht te kunnen zien. Vervolgens aanschouwen we in ontzag hoe iemand een populair liedje anders maar toch mooi kan laten klinken met zijn/haar stem, intonatie en stijl... of we lachen om een of andere dorpsgek die denkt dat ie kan zingen/dansen, zodat we daar de volgende dag op school/werk over kunnen praten.

Maskers, prinsessen en naaldhakken

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

Maskers, prinsessen en naaldhakken

Het was weer een avond voor in de boeken, de ACI promnight 2011 die zo speciaal was dat we hem in 2012 hadden. Strak in het pak en met het minst gaye masker dat ik kon vinden heb ik weer veel iemesjes en lifestylers stuk zien gaan op de prachtig versierde dansvloer, de step and repeat en rondom Valerio's kleine gestalte. 

Vrij Bezet

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

Vrij Bezet

Ik ben alweer een flinke poos vrijgezel. Nou lig ik daar persoonlijk niet wakker van, maar een vrijgezelle man van 25 is nogal schaars, al helemaal een goddelijke, intelligente, grappige en sportieve man van 25... En de vraag naar dit soort mannen is schijnbaar ook gruwelijk laag, niet omdat ik zo onbereikbaar ben, maar gewoon omdat er nog precies drie vrouwen van mijn leeftijdscategorie vrijgezel zijn. En die drie dames vinden dat er wel iets mis móet zijn met een vrijgezelle man van 25, terwijl dat natuurlijk gruwelijk paradoxaal is, of niet vrijgezelle dames?

Tekenfilms en getekende films

Written by Roy van Dijk // Posted in BLOG

Tekenfilms en getekende films

Dit wordt dan mijn eerste blog en dat is dan meteen nog enigszins een vakgerelateerde post ook, dat gaat helemaal goed komen hier. Ik wil meteen maar even melden dat ik niet zo heel veel met festivals heb; niet met het organiseren ervan en niet met het bezoeken ervan. Het is toch vaak een soort van hippie trainingskamp waarbij je onmenselijk veel scheerlijnen, haringen en op de grond zittende hippies moet ontwijken.

RANDOM BLOGS

Fontys ACE

Geen feed gevonden

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio